Granada

Een stedentrip naar Granada

 

Andalusië is een streek in Zuid-Spanje. Deze streek staat bekend om haar prachtige natuur en haar fantastische steden. Eén van de steden in Andalusië die absoluut de moeite van het bezoeken waard is, is Granada. Jarenlang regeerden de Moren in deze Zuid-Spaanse stad en de Arabische invloeden zijn nog steeds terug te zien in de architectuur van Granada. En niet alleen de architectuur maakt dat Granada zich uitstekend leent voor een mooie stedentrip, maar ook de sfeer van de stad, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten waarvoor je in Granada prima terecht kunt, maken dat Granada een populaire bestemming is voor een citytrip.

 

Het plannen van een stedentrip naar Granada

Bent u van plan om een stedentrip naar Granada te plannen? Dan is het allereerst belangrijk om een leuk verblijf te vinden. In Granada zijn er genoeg leuke hotels, bed & breakfasts en appartementen waar u een heerlijk weekend kunt doorbrengen. Als u de aanbiedingen in Granada goed in de gaten houdt, kunt u een appartement of bed & breakfast al voor een zeer klein prijsje boeken.

 

Bezienswaardigheden in Granada

Als u een weekendje naar Granada gaat, is het Alhambra een absolute must om te bezoeken. U moet wel rekening houden met grote drukte en lange wachtrijen om deze toeristische attractie te bezoeken, want vrijwel alle toeristen die Granada bezoeken, willen het Alhambra zien. Het Alhambra is een paleis dat ooit toebehoorde aan een Islamitische sultan. Het paleis is prachtig gelegen en staat, naast een rijke geschiedenis, vooral bekend om de prachtige architectuur. Als u een weekendje in Granada bent, is het ook de moeite waard om Generalife te bezoeken: een ander prachtig paleis met mooie binnenplaatsen. Tenslotte is het ook de moeite waard om een auto te huren als u in Granada bent. Zo kunt u niet alleen de stad zelf, maar ook de prachtige natuur buiten de stad bewonderen.

Een geslaagde bestemming voor een heerlijk weekendje weg

Zoekt u een mooie stad waar u gegarandeerd kunt genieten van een fijne sfeer, goed weer en lekker eten? Houdt u ervan om prachtige oude gebouwen te bezoeken? Dan is Granada echt iets voor u! Als u de aanbiedingen goed in de gaten houdt, kunt u voor een kleine prijs een citytrip naar Granada boeken en kunt u voor weinig geld verblijven in een fijn appartement of een mooie bed & breakfast. U hebt gegarandeerd een heerlijk weekend in deze prachtige stad!