Handig

Andalucië is de plek waar je kunt genieten van een heerlijk ontspannen vakantie. Er zijn een aantal zaken die je kunnen helpen bij het slagen van je vakantie. De meest belangrijke zijn een goede reisverzekering, het vinden van goedkope vliegtickets en de juiste reistijd.

Reisverzekering

Reisverzekering

Als je naar Andalusië op vakantie gaat is het aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Sure, het is niet iets waar je direct aan denkt maar het is handig om rustig de tijd te nemen om een correcte verzekering af te sluiten. Mocht je bijstand nodig hebben in het buitenland, bijvoorbeeld medische bijstand of mochten er spullen gestolen zijn, dan kun je dit afdekken met een verzekering. Spaanse dokters zijn niet goedkoop als ze merken dat je een toerist bent. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen:

  1. Kortlopende reisverzekering – dit is een verzekering die gunstig is indien je slechts 1 keer per jaar naar het buitenland gaat en dan korter dan 21 dagen. Zeker voor stedentrips of rondreizen van maximaal 21 dagen is deze aan te raden.
  2. Doorlopende reisverzekering – voor mensen die vaker naar het buitenland gaan of langer dan 21 dagen is de doorlopende reisverzekering goedkoper. Ga je vaker op een stedentrip, bijvoorbeeld naar Malaga en een paar maanden later naar Sevilla dan ben je met een doorlopende reisverzekering beter uit. Uiteraard kun je deze verzekering ook gebruiken voor andere reizen!

Weer in Andalucië

Weer in Andalusie

Warme zomers en milde winters: dat is typerend voor Andalucië. Toch zijn er veel lokale verschillen waar te nemen tussen de steden in het binnenland zoals Cordoba en Granada in vergelijking met bijvoorbeeld Almeria en Cadiz. Toch is het ook goed mogelijk dat je in december in de bergen bij Granada temperaturen van zo’n 20 graden meemaakt. In vergelijking met Nederland is dat natuurlijk enorm. Voor mensen die niet van zeer warme zomers houden is het aan te raden om de maanden juni, juli augustus te vermijden. Met name het voor en najaar zijn aan te raden. Naast het feit dat je in die maanden minder toeristen hebt zijn liggen de temperaturen dan tussen de 15 – 20 graden. Niet voor niets overwinteren legio Nederlanders in Andalucië.

 

Vliegtickets

Vliegtickets Andalusie

Je kunt met de auto naar Andalucië maar het vliegtuig is een stuk efficiënter. Met maatschappijen als Easyjet, Ryanair en Transavia vlieg je al naar deze regio vanaf € 25,-. In het hoogseizoen zijn vliegtickets stukken duurder dan in het laagseizoen. Ook kunnen er honderden euro’s verschil zitten tussen vliegen in het weekend en vliegen door de week.