Luchthavens

Op deze pagina vind je alles over de Spaanse luchthavens in Andalusië. In deze regio bevinden meerdere grote steden die een luchthaven hebben. Voor mensen die in deze regio op vakantie is dit natuurlijk heel handig. Vanaf de Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven gaan er wekelijks meerdere vluchten naar een van de onderstaande luchthavens. Kijk goed naar welke stad je op reis gaat wanneer je een vliegtickets boekt. Dit scheelt veel reistijd.

Almería Airport

LuchthavensAlmería is een van de kleinere luchthavens in Andalusië. Met de vliegmaatschappij Iberia kan je rechstreeks van Schiphol naar het Spaanse vliegveld vliegen. Jaarlijks reizen er ongeveer 900.000 mensen via het Almería Airport. 18 vliegmaatschappijen landen en vertrekken op dit vliegveld, waaronder dus Iberia, Ryanair en Transavia.

Córdoba

Ook de luchthaven van Cordoba is een relatief klein vliegveld. Cordoba Airport wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld ligt ongeveer zes kilometer buiten de Spaanse stad Córdoba.

LuchthavensGranada-Jaén

Vanuit Amsterdam vliegt de Spaanse maatschappij Vueling naar Barcelona door naar Granada. Met Iberia kan je ook naar Granada vliegen, maar dan via de hoofstad Madrid. Officieel heet het Federico García Lorca Granada-Jaén Airport. Jaarlijks maken 750.000 mensen gebruik van Granada-Jaén.

 

 

 

Malaga

LuchthavensIn vergelijking tot de bovenstaande luchthavens is Malaga Airport redelijk groot. Na Madrid-Barajas, Barcelona en Palma de Mallorca is Malaga-Costa de Sol Airport het drukste vliegveld. Het ligt 8 kilometer ten zuid-westen van Malaga en via het vliegveld kan je na 60 andere luchthavens vliegen. Per jaar gebruiken 14.4 miljoen mensen de luchthaven om op reis te gaan. Transavia biedt de mogelijk om vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen naar Malaga te vliegen.

 

 

 

LuchthavensSevilla

Aeropuerto San Pablo de Sevilla is het op een na grootste vliegveld van Andalusië. Ook is de luchthaven de belangrijkste van de stad Sevilla. Jaarlijks verwerkt luchthaven San Pablo meer dan 3.5 miljoen reizigers. Met Transavia vlieg je van Amsterdam rechtstreeks naar Sevilla.

 

 

 

 

Meer weten over Andalusië

Als je meer wil weten over Andalusië, houdt dan de site in de gaten. Wij posten regelmatig nieuws op onze site. Hierbij geven wij informatie over de verschillende steden in het gebied maar ook hoe een vakantie ingevuld kan worden. Welke steden zijn interessant om te bezoeken, wanneer is de beste tijd om naar Andalusië te gaan en hoe regel ik accomodaties? Dit alles is te lezen op onze site.